• HESTEN TILBYDER ET NATURLIGT NÆRVÆR

  Vi har siden 1998 arbejdet med hesten som samarbejdspartner i terapeutiske sammenhænge. Vi har benyttet anerkendte meditative øvelser og videreudviklet dem til at omfatte hest og klient i rideterapien.
  Vi sammenkobler den nyeste neuropsykologiske viden med vores uddannelse.

  Vi har som Psykolog og Socialpædagog med eget hesteopdræt, stor erfaring med mennesker og heste. Vi har gennem vores passion for heste fundet sammen om udvikling af en vidensbaseret tilgang til Rideterapi, hvor vi hver især har bidraget med vores erfaringer. Det er blevet til et nyt koncept, hvor vi underviser i meditative øvelser, psykologiske redskaber, uddannelse af hesten til rideterapihest og hjælper eleverne med at anvende redskaberne indenfor deres fagområde.

 • Hesten er ikke tynget af bekymringer og negative tanker, men føler gennem direkte sansning af det omgivende miljø. Den responderer oprigtigt og direkte på det kropssprog og de bagvedliggende følelser, mennesket møder den med. Det gør hesten til en god samarbejdspartner i rideterapeutiske sammenhænge.

 • Vi har erfaret, at hesten har en naturlig og oprigtig evne til, at gå direkte til hjertet og til at udvikle mod, hos mennesket. Den inviterer legen ind i os igen. Vi har fundet, at hvis de rigtige rammer er sat, kan hesten hjælpe en naturlig helingsproces igang. Hesten kan hente resourcer og kvaliteter frem, der syntes forsvundne – enten grundet tab, skader eller sygdom, eller måske grundet livstil.

 • “Gennem uddannelsen som rideterapeut har jeg, blandt andet, fået en endnu større forståelse for vigtigheden i at arbejde med balancen i sig selv og sine omgivelser. Jeg har fået en skærpet opmærksomhed på vores indre processer og ydre signaler og hvordan jeg kan anvende det i mit arbejde med mennesker med psykiske problematikker.”

  Author's imageLotte Arnfeld SparreErgoterapeut
 • “For mig har uddannelsen som rideterapeut, givet mig konkrete redskaber, som jeg bruger med borgere, der har svære udviklingshandicap. At se disse borgere udfolde sig i kontakt med hesten og samtidig finde ro og kontakt med naturen er en åbenbaring, som jeg kan anbefale alle at opsøge.

  Author's imageCarsten ØrtingRideterapeut